top of page

BUJINKAN DOJO FINLAND

BUJINKAN DOJO FINLANDIN HISTORIA

 

Suomeen ninjutsun (lajimme aikaisempi nimi) voidaan katsoa rantautuneen vuonna 1985, jolloin Porvoossa pidettiin ensimmäinen ninjutsuleiri.

 

Leirin järjesti porvoolaisen Kyu-Dan budoliikkeen omistaja Peter Schild. Opettajana oli tuolloin ruotsalainen Bo Munthe. Leiri jouduttiin jakamaan kahteen osaan runsaan osanottajajoukon takia. Tuolle leirille osallistuivat myös Esa Koistinen ja Markku Salmi, jotka olivat myöhemmin perustamassa ensimmäistä ninjutsuseuraa Suomeen vuonna 1987. Seuran nimeksi tuli Bujinkan Dojo ry. Nimi muuttui myöhemmin Bujinkan Dojo Finland ry:ksi. Seuramme täytti siis vuonna 2007 kunnioitettavat 20 vuotta.

 

Alkuaikoina seuran toiminta oli aktiivisempaa Porvoossa. Helsingissä säännölliset harjoitukset alkoivat vuoden 1989 alussa. Koko toimintansa ajan Helsingissä seura on hankkinut harjoitustilansa vapailta markkinoilta. Eri syistä johtuen harjoituspaikat ovat vaihtuneet, mutta kokoajan harjoituksia ja peruskursseja on pystytty järjestämään säännöllisesti. Alussa tilat löytyivät Sörnäinen-Vallila-alueelta, vuonna 1996 muutettiin Herttoniemeen, jossa ollaan tälläkin hetkellä. Säännöllisesti pyörivät junnukurssit aloitettiin vuonna 2004 ja ne toivat meille innokkaan nuoren harrastajapohjan, minkä vuoksi kaupunki myönsi seuralle toiminta-avustusta helpottamaan dojon pyörittämistä.

 

Bujinkan Dojo Finland on aina ollut pieni seura, aktiivisten jäsenten määrä on melko tasaisesti pysynyt muutamassa kymmenessä jäsenessä. Vuosien saatossa on seurasta lähtenyt henkilöitä, jotka ovat perustaneet oman seuran. Tämä on luonnollinen kehityssuunta. Jäsenistömme määrään ei uusi seura ole vaikuttanut mitenkään ja pyrimmekin edelleen pitämään välimme kunnossa. Tämä luonnistuu mainiosti järjestämällä esim. leirejä, joilla kaikki harjoittelijat treenaavat, seuraan tai vyöarvoon katsomatta.

 

Seuramme pääopettajana oli Esa Koistinen vuoteen -96 saakka. Sen jälkeen Ossi Kuokka otti vastuun harteilleen ja jatkoi varman kokemuksen turvin vuoteen 2007, jolloin vastuu siirtyi edelleen Ville Grönforsille. Vuonna 2013 pääopettajan vastuu siirtyi Mikko Mänttärille. Esa läpäisi sakki-testin (5. dan) vuonna 1992, hän oli ensimmäinen suomalainen sakki-testin suorittanut henkilö. Ossi Kuokka läpäisi testin vuonna 1999, Ville Grönfors vuonna 2005 ja Mikko Mänttäri vuonna 2007.

 

Jäsenistömme on hyvin aktiivista. Soke Hatsumin Euroopan Taikai-leirit tulivat tutuiksi monille jäsenillemme. Myös pienemmille ulkomaanleireille on osallistuttu - Kanarian saaria myöten. Kolme jäsentä kävi keväällä 2002 hakemassa oppia "pääkallopaikalta", Japanista, mikä aloitti säännöllisen ”reissaamisen” kauden. Viimeksi kaksi harjoittelijaa oli Japanissa vuoden 2015 keväällä. Pyrimme vähintään kerran vuodessa järjestämään leirin, jossa opettajana on ulkomaalainen opettaja, tai osallistumme jonkin toisen seuran järjestämälle leirille. Aktiivisen toiminnan ansiosta on syntynyt lämpimiä ystävyyssuhteita Israeliin, Ranskaan ja Espanjaan, vain muutamia mainitaksemme.

 

Bujinkan Dojo Finland – budo taijutsua Suomessa vankalla kokemuksella!

bottom of page